Voor een heerlijk aromatische 'Slow Coffee' heb je niet alleen de juiste koffiebonen nodig, maar minstens even belangrijk zijn de juiste accessoires, en die kan je uiteraard bij T-CO vinden.

Slow Coffee making betekent letterlijk het overgieten van gemalen koffiebonen met heet water om zo een optimaal aroma en smaak aan de bonen te onttrekken... de geur van toen, de smaak van nu. 

Eerst en vooral is het belangrijk dat de koffiebonen gemalen worden met de juiste maalgraad, niet te grof maar ook niet te fijn, een perfecte partner hiervoor zijn de Severin electrische koffiemolens met konisch maalwerk.
Daarnaast moet ook het water de juiste temperatuur hebben, hiervoor gebruiken we de waterkoker van Bonavita met instelbare temperatuur.  Voor 'slow coffee' kiezen we water met een temperatuur rond de 90°C maar hiermee kan je naar eigen smaak variëren.

We gebruiken eerst wat warm water om onze Friesland porseleinen filter voor te verwarmen. Porselein is ideaal omdat dit materiaal de warmte vasthoudt en de inzetfilter met koffie zal verwarmen. Met zijn fijne gietbek is de Bonavita waterkoker ook de idéale compagnon om met trage, cirkelvormige bewegingen de gemalen koffie te begieten. 

Kies je liever voor een ecologisch concept in plaats van een papieren koffiefilter, denk dan eens aan een goudfilter bv. van Selexions. Deze inzetfilter heeft een uiterst fijn goudlaagje en geeft geen smaak af en neemt ook geen smaak op. Je kan hem gewoon schoon spoelen en eindeloos opnieuw gebruiken.


 

Bericht gepubliceerd op
20/01/2018 - 16:45

Terug naar het overzicht